Fetisj

fetisj-kousen-club-baccara.Bij Club Baccara komt een vraag over fetisjisme vaak voor.

Hieronder leest u meer informatie erover en onderaan staat een lijst aangegeven met de meest voorkomende fetisj.

Tevens is dit de lijst waar u bij velen van onze dames terecht mee kan.

Misschien heb je er wel eens wat over gehoord, maar weet je tóch niet precies wat het is.
Fetisjisme betekent dat iemand opgewonden raakt van niet-levende objecten. Dat kunnen bijvoorbeeld ook bepaalde lichaamsdelen zijn, zoals bij de voet fetisj. Diegene kan hierover gaan fantaseren of zich er naar gedragen, zoals seks hebben met dit object of lichaamsdeel. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als een ‘normale seksualiteit’.
Want wist je dat in Nederland 10,5% van de mannen wel eens een fetisjistische fantasie heeft?  Je bent dus echt niet de enige!

Een fetisj is in het algemeen een ‘geliefd voorwerp’, in de context van SM is het een object van speciale seksuele belangstelling of zelfs verering. Je spreekt speciaal over ‘fetisj’ als die belangstelling niet betreft de normale aandachtspunten bij seks als borsten of penis, maar bijvoorbeeld voeten, knieën, hoge hakken of andere lichaamsdelen of kledingstukken. In het spraakgebruik heeft het woord zich ontwikkeld van concreet zelfstandig naamwoord naar een abstract woord: iemand heeft ‘een fetisj voor hoge hakken’

Bij een fetisjisme kan iemand opgewonden raken wanneer hij/zij in gedachten, via allerlei media of in het echt geconfronteerd wordt met de desbetreffende fetisj.

Het komt geregeld voor dat fetisjisten er pas op latere leeftijd achter komen dat ze niet de enige zijn. Vaak wordt er een link gelegd met ervaringen die zijn opgedaan in de jeugd. 

Seksueel fetisjisme is een seksuele voorkeur waarbij seksuele opwinding wordt beleefd aan een voorwerp of niet-genitaal lichaamsdeel.

Veel mannen vallen op hoge hakjes of spannende lingerie. En ook vrouwen hebben hun fetisjen: vrouwen vallen als een blok voor zo’n man in uniform of kunnen toch ook met een zekere opwinding genieten van de aanblik (in de spiegel) van een vrouw met een korset of kousen met jarretels. Zo kunnen ook materialen als kant, zijde of juist rubber of leer voor die ‘extra prikkeling’ zorgen. Het kan heel verschillend (en persoonlijk) zijn waar mensen seksueel opgewonden van kunnen raken. 

Maar het kan bijvoorbeeld ook een geluid zijn waar iemand door geprikkeld raakt.

De laatste tien à vijftien jaar zijn fetisjen meer geaccepteerd geraakt, Dat komt vooral door het internet. Zo zijn er verschillende fora en eindeloos veel informatieve sites.

Gevaarlijk: Een fetisj is niet ongezond of gevaarlijk,

Acceptatie
Fetisjisme wordt niet altijd geaccepteerd, en mensen durven er soms niet voor uit te komen. Vooral in het begin, als mensen hun fetisj ontdekken, dan kunnen ze er echt mee zitten,
Een fetisj kun je niet afleren, dat gaat niet.

Vandaag zien we dus nog geen grootse fetisjparade in de Amsterdamse grachten; Fetisj Day is vooral een buitenlands feestje, en dan vooral online. Degene die de dag toch wil vieren, maar liever geen leren pak of luier aandoet, kan ook gewoon een paars kledingstuk dragen. Dat is namelijk de kleur die fetisjisten wereldwijd gebruiken om te laten zien dat ze bij de community horen.

Enkele van de bekendere en relatief vaker voorkomende vormen van fetisjisme met voorwerpen of kledingstukken zijn:

 • Voeten
 • Kousen, panty en lingerie (in verschillende soorten en maten)
 • Gebruikte slipjes
 • ondergoed
 • Navel
 • Water
 • Sneaker, hoge hakken sandalen
 • Oksels
 • Kleding verpleegster, dienstmeisje, schooluniform, latex, leer, rubber
 • travestie kleding van het andere geslacht dragen
 • knieholte
 • Natte kleding
 • Gebruikt worden als meubelstuk
 • Kietelen  

Heeft u vragen, wilt u informatie of een afspraak boeken info@baccaraclub.nl